torsdag den 30. maj 2013

Burgeruge 2013: Portobelloburger med spinat

"Nå hvilken burger skal vi så have i dag?" spurgte karrieremanden spændt i morges
"Vegetarburger!"
"Øhm...okay"

Vegetarmad har ikke en særlig stor stjerne hos karrieremanden, der mener, at man da som minimum vel altid kan drysse med lidt bacon, så hans skepsis var forventet. Jeg forsøger alligevel at snige vegetarmåltider ind fra tid til anden, så selvfølgelig skulle Burgeruge 2013 også have en enkelt vegetarisk dag. Valget faldt på en burger med portobellosvampe og masser af spinat. Opskriften fandt jeg i ugens bibel: Rachael Ray's "Burgers", men modificerede den lidt.

Halv burger med masser af grønt snask


Spinatpesto:
2 gode håndfulde spinat
1 håndfuld mandler (som egentlig skulle have været valnødder, men karrieremanden kan godt lide at udfordre indkøbssedlen indimellem)
2 spsk friskrevet parmasan
2 spsk olivenolie
1 fed hvidlød
salt & peber

Kør det hele godt sammen i en foodprocessor eller blender

Portobellosvampe:
2 stk portobellosvampe (til 2 burgere)
2 spsk olivenolie
1 tsk tørret rosmarin
1 spsk balsamico
1 spsk worchestersauce
1 mozarellakugle
salt & peber

Rens svampene forsigtigt og kom dem samt resten af ingredienserne undtagen mozarellaen ned i en plasticbøtte med låg. Ryst godt og tag svampene op.

Steg svampene på en pande med lidt olivenolie ved middelvarme til de er brune og møre. Når portobellosvampene er møre, lægger man en god skive mozarella ovenpå hver svamp og dækker panden med stanniol i ca. 3 min. til osten begynder at smelte

Burgerbollerne flækkes og bygges op med portobellosvamp, spinatpesto, et par løgringe og lidt frisk spinat.

Til burgerne havde jeg lavet 'fritter' af søde kartofler (skræl dem, skær dem ud i både, kog dem i 5 min, vend dem i olivenolie, drys med salt og bag ca. 30 min. i 230 grader varm luft).

Kan man ikke lide spinat eller svampe, skal man nok ikke kaste sig ud i den her variant, men til alle andre kan den fint anbefales (og så kunne man da godt lige smide en skive sprød bacon ind også - det ville bestemt ikke gøre burgeren dårligere)

Ingen kommentarer: