tirsdag den 28. maj 2013

Burgeruge 2013: Lakseburger med tartarsauce

Tirsdag er fiskedag hos os, og derfor er burgeren i dag selvfølgelig en fiskeburger.

Fra en af min yndlingskogebøger "Burgers" af Rachael Ray fandt jeg en lakseburger med tartarsauce, som jeg lod mig inspirere af. Opskriften er til 3 voksne:

Ingredienser:

Tartarsauce
3 spsk hakkede syltede agurker
2 spsk kapers
3 spsk dild
1 spsk citronsauce
1 tsk worchestersauce
1½ dl mayonaise

Laksebøf
3 laksefileter uden skind og ben (med mindre din mand og fiskemanden i al deres visdom bliver enige om, at laks smager bedre med skind, så kan du også godt bruge fileter med skind, hvor du så fjerner skindet selv...!)
1 god spsk tartarsauce
1 håndfuld rasp

Til burgeren:
Burgerboller
Iceberg
Tomater
Rødløg

Sådan gør du:
Rør tartarsaucen sammen. Den har godt af at stå nogle timer og trække i køleskabet
Hak laks og tartar i foodprocessor eller brug din stavblender som mig (savner vældig meget en foodprocessor!)
Rør derefter rasp i laksefarsen og form tre bøffer
Steg bøfferne i en olie/smør-kombo i 6-8 min.
Skær salat ud og varm bollerne
Byg burgeren: Iceberg/tomat/løg/bøf/ordentlig klat tartarsauce

Enjoy!




Ingen kommentarer: