tirsdag den 28. oktober 2014

Om bøller

"Guppyer er simpelthen så hårdføre, og de er så fredelige. De gider kun at lave flere guppyer"

Nogenlunde sådan var min akvariefisk-eksperts ord, og nogenlunde sådan var ordene på nettet også, så det blev guppyer, der blev familiens allerførste kæledyr.

Ved faktisk ikke helt, hvordan det gik til, at den førstefødte fik overtalt sin far til er akvarium. Jeg sov middagslur og vågnede op til et gigantisk akvarium på stuebordet. Min kære mand gør ikke tingene halvt, så det er et pænt stort akvarium, og ja jeg sagde vist bare ok med en rigtig hønserøvsmund.I første omgang skulle det stå i 14 dage uden fisk men med planter og pumpe, og så skulle man aflevere en vandprøve (der blev godkendt) for at få adgang til at købe fisk, som for vores vedkommende var guppyer.

Det var en stor dag, da vi fik de fire første. Tre af dem fik navnene Hugo, Tyskland og Katrine. Og vi sad alle fire og stirrede på de fire fætre, der glade svømmede rundt.

Den stolte fiskemoder fodrede dem på klokkeslæt med afmålte doser og alt var godt. Lige til den dag, hvor vi fandt Tyskland uden hale og ret meget død i det ene hjørne oppe ved pumpen.

Ida var ret afklaret "Det er jo, hvad der kan ske", mens vi voksne både var lettede over hendes afklarede forhold til fiskedød, og lidt forundret over fiskens dramatiske endeligt, men konkluderede, at den måske var kommet i klemme ved pumpen, selvom vi ikke helt kunne gennemskue hvordan.

Fire nye guppyer blev tilføjet (det var hele tiden planen) sammen med to sugemaller og der var liv og glade dage lige indtil guppy nr. 2 igen manglede en del af sin hale og så lidt træt ud, og desværre kort tid derefter måtte tage den sidste rejse ned i toilettet.

Vi var nu ret sikre på, at det i hvert fald ikke var pumpen, men hvad var det så? Svaret kom mens vi stod og gloede ind på fiskene. Vi har simpelthen fået os nogle ordentlige onde bøllefisk. Pludselig kunne vi se, hvordan to jagtede en tredje.

Derfor har vi nu haft adskillige fisk i karantæne i en skål - både ofre og bødler har været en tur i skammekrogen, men lige nu er de sammen i akvariet med det resultat, at jeg som en anden gårvagt konstant går og holder øje med, hvem der jagtes og hvem der jager.


Min eksperts råd er, at vi skal have fat i nogle flere damer til bøllehannerne til at tage den øhm ekstra energi, og så havde han i øvrigt aldrig hørt om SÅ aggressive guppyer!

Og så fandt vi i øvrigt en tredje guppy død i går, men den havde hale, så det har vi indtil videre valgt at kalde naturlige årsager.

Så meget for fredelige og hårdføre fisk...!

Ingen kommentarer: