mandag den 20. maj 2013

Om Givskud Zoo

2. Pinsedag tilbragte vi i 'Pivskid' Zoo, som den store kaldte den. Hun havde set reklamer og var hooked, og jeg gider overhovedet ikke Legoland på en national fridag, og da det ligesom var dagens andet alternativ, blev det Pivskid.

Sidste år var vi Knuthenborg Safaripark, hvor man som i Givskud, kører rundt i egen bil mellem dyrene. Og det var altså en lidt fesen oplevelse. Dyrene var ret hurtigt overstået og maden var både dårlig og dyr. Af samme årsag var vi nok heller ikke supertændte på Givskud, men reklamernes magt...

Vi valgte at tage madpakker med. Desværre havde overskudsmor her, hverken bagt pølsehorn eller speltboller eller noget som helst andet. I stedet blev det til et par triste flade rugbrødsmadder, som vi så kunne kæmpe os igennem blandt alle de familier, der havde planlagt frokosten lidt mere end mig, der var stolt af at huske køkkenrullen. Vi fik senere et par franske hotdogs, fordi frokosten ikke just indbød til at spise sig godt mæt (havde blandt andet lige smurt et par stykker med for gammelt roastbeef..). De franske hotdogs var helt gennemsnitlige og til forlystelsesparkpriser, så man bør nok bare satse på madpakken og så gøre det en tand bedre end mig.


Karrieremanden var IKKE imponeret over min madpakke

Vores frokost var lidt trist, men det var resten af besøget ikke! Parken er indrettet med 3 store parkeringsområder, hvor man kan gå rundt og så 'savanne'-delen hvor man kører rundt, og det fungerer altså rigtig godt.

Begge børn var som sådan ikke vildt oppe at køre over savannerne. Den lille reagerede mest på traktorer, og den stor jublede mest når der var unger eller når et dyr lå/stod/gik på vejen. Men der var mange dyr, og det er altså lidt federe at se dem lidt mere "au naturel" og i flokke - så karrieremanden og jeg var lidt imponerede.

At være ude af bilen, er åbenbart ekstremt fascinerende for lillebror

Givskuds klare fordel er p-områderne, hvor unger, der keder sig i bilerne, kan brænde krudt af. Alle steder var der dyr, man kunne gå iblandt - fra frække geder til kæmpe næsehorn (som man gik iblandt på en vis afstand). Den største oplevelse var at se gorillaer helt tæt på. Vi var imponerede af den store Silverback, der bare var så cool. Og vi faldt i svime over gorillaungerne - der var vildt charmerende og enormt nuttede.

Daddy Cool

Udover dyr er der også aktiviteter på hver parkeringsområde. I dag kørte de indisk tema, hvor to indere gav trommeshow med bulrende Bollywood-musik i baggrunden. Det rockede vi alle fire til. Der var også ansigtsmaling, hvilket den store havde luret, så for 30 kr til truede dyr i Asien blev hun til en sommerfugl.

Hun elsker det, men ser altid meget forpint ud, når hun bliver malet

Og så var der legepladsen! Da vi spurgte den store, hvad der var bedst i dag, svarede hun uden tøven: "Trampolinerne!". Givskud har nemlig en imponerende legeplads med en række områder til både store og små, og vi tilbragte et par timer der. Har en stærk mistanke om, at det med dyrene kun var en bisætning og legepladsen var hovedattraktionen.


Og hun hoppede, og hoppede, og hoppede - lige indtil vi sagde stop

Vi var der knap 6 timer, og vi nåede faktisk ikke det hele pga. legepladsen. Ungerne sov, da vi nåede motorvejen, og vi voksne var også ret brugte - men på den gode måde, hvor man tænker, at i dag var vi okay forældre.

Vi kommer tilbage - næste gang med bedre madpakker!

Ingen kommentarer: