torsdag den 13. juni 2013

Om LEGOLAND

Så har vi fået årskort til LEGOLAND. Købte dem på nettet, og det er overhovedet ikke nemmere eller billigere (så det er der ligesom ikke nogen grund til), men nu har vi dem i hvert fald, så vi kan komme der igen og igen og igen, nu hvor vi kun er en lille time derfra. Og tirsdag tog karrieremanden en velfortjent fridag, så vi kunne tage derhen sammen.

Da vi kom derned, sagde karrieremanden, at han en af de ting, han godt kunne lide i LEGOLAND var at se på folk, der kommer i LEGOLAND første gang, og jeg forstår ham godt. Det er både fedt at se  japanske turister gå amok med kamera, og se børn hvis øjne er så store som tekopper i bare forbløffelse over alt det, der er bygget i LEGO. Vores den store er hardcore-besøgende, så hun sagde bare "brandbiler" efterfulgt af "brandbiler" og lidt mere "brandbiler", så vi valgte at tage hen til brandbilerne, så hun kunne slukke ildebrande, og vi kunne få fred.
Det var dødsens alvor for hende
Hun prøvede også et par andre ting, inkl. de klassiske minibåde. Desværre var båden, hun sejlede i, gået i stykker og sejlede kun ved hjælp af de seks både, der havnede bagved, og som så kunne skubbe hende og karrieremanden i mål. "Jeg plejer ALDRIG at trække kø" brummede karrieremanden.

Udbryderkongen hyggede sig også vældigt med at kigge på tog og øhm tog, så han var meget glad, da vi så endelig hoppede på toget.
Åh al den nuttethed...
Da det gik så godt med toget, ville vi også en tur op i det høje tårn alle fire. Her løb vi imidlertid ind i uventede problemer:

Ansat: "Har I ikke nogle sko til ham der?"
Mig: "Sko?! Øh nej"
Ansat: "Jamen har han da slet ikke nogen sko?!"
Mig: "Han er en 8 mdr. gammel baby, så nej"
Ansat: "Man skal altså have sko på for at komme med. Det siger reglerne"

Her tog karrieremanden en dyb udånding  og gik med udbryderkongen, mens den store og jeg en smule forbløffede gik ind i tårnet. Bagved kom der en anden familie, som spurgte, om de måtte komme med, når nu de ALLE  havde sko på. Og så spurgte de den regelrette ansatte, hvorfor hun i al verden insisterede på, at babyer skulle have sko på:

Ansat: "Det er jo i tilfælde af evakuering, så skal man jo have sko på"

Bum, bum...Her sad vi vist alle og fniste lidt, og jeg overvejede om, det monstro er nøglen til at lære babyer at gå. Bare give dem sko på...?

Det skal dog til LEGOLANDs forsvar siges, at de fleste ansatte er, kompetente, søde og tydeligvis glade for deres job og børn.

Belært af den elendige madpakke i Givskud Zoo, købte vi frokost i parken, og der trak vi altså (igen!) en stor nitte. Det er sikkert muligt at finde nogenlunde mad, men man skal altså lede, hvis man vil undgå frituren og samtidig undgå at betale 600 kr for en frokost. Og så er det altså bare dyrt - vi snakker samme niveau som lufthavnen bare med et ringere udvalg og lavere kvalitet. Skulle tro, at en park med så mange børnefamilier også kunne lave noget fornuftigt børnemad. Det har vi set i Fårup Sommerland, og vi har set det i Astrid Lindgrens Verden.

Trods madens skavanker havde vi en ganske fin dag, og eftersom vi nu har købt årskort, bliver vi jo nødt til at komme igen, så pengene kan blive tjent ind igen.

Ingen kommentarer: