tirsdag den 26. marts 2013

Om den sidste nat

Så blev det vores sidste nat i Malmö. Tilbringer den på hotel, mens to nordjyske flyttemænd pakker vores hus ned i kasser. Penge jeg til hver en tid ville bruge igen. Nøj hvor er det fedt bare at smutte på hotel, mens de okser.

Er på den ene side rigtig klar til at flytte, og på den anden side hænger jeg lidt i bremsen og synes at jeg burde sige ordentligt farvel til Malmö og ikke mindst vores hus. Men der er ikke rigtig tid til en stor tårevædet afsked, så det bliver lige et par afskedsskud fra hoften.

Tror altid jeg vil tænke tilbage på tiden i Malmö som noget helt særligt. Vi blev sådan rigtig voksne herovre. Vi blev gift. Vi fik børn. Vi købte stationcar og fik foræret Webergrill og designerlampe. De ungdommelige 20'ere blev afløst af de voksne 30'ere, hvor ord som pension og rentefradrag blev dele af samtalen.

Og vi blev jo rigtigt glade for Sverige og Malmö. Glade for børnehaverne, glad for venlighed åog tolerance (og ja Sverige har også problemer, men de er bare så meget længere i processen, hvor man bare lever ved siden af hinanden frem for at gå kold over et tørklæde). Vi elskede lösgodis og Gottfrieds Leverpaté (men krebsegilderne not so much)

Der var også ting der forundrede. Som fx svenskernes sans for bureaukrati og regelrytteri. Sverige er hende der stempler og kopierer i tre eksemplarer, mens Danmark er ham, der kommer for sent, fordi han lige snuppede en smøg på toilettet.

Der er så meget svensk: melodifestival, natur, köttbullar, fika, Ullared, facket og Zlatan

Det var godt, rigtig godt!




Ingen kommentarer: