søndag den 15. maj 2011

Jordbær-rabarberkage



Et sikkert sommertegn er, når Årstiderne begynder at putte rabarber i vores kasse, og sørme så om ikke der i sidste kasse var et bundt. Overvejede forskellige ting, men blev enig mig selv om, at eftersom det er søndag, burde en kage være på sin plads


I min nye yndlingskagekogebog "A piece of cake" fra svenske Leila Lindholm fandt jeg nedenstående opskrift på jordbær-rabarberkage. Hendes kogebog er så fantastisk, fordi hun flere steder har en grundopskrift (som fx sukkerbrødskage her), som hun har masser af varianter over. Der er også en æble/marcipan udgave, der venter på mig i den nærmeste fremtid...

Ingredienser:


  • 3 æg

  • 2 1/2 dl sukker

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 50 g smør

  • 1 dl mælk

  • 3 1/2 dl hvedemel

  • 2 tsk bagepulver

  • 1 nip salt

  • saft og skal fra 1 citron

  • 2 stilke rabarber

  • 1 stor håndfuld jordbær

  • 1 spsk mel

  • 1/2 dl flormelis

Sådan gør du:


  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker sindsygt meget til det er nærmest hvidt og fluffy (elpisker er et must her!)

  • Smelt smør og bland mælken deri og bland det i æggene

  • Revet citronskal og citronsaft blandes i dejen

  • Hvedemel, bagepulver og salt blandes og sigtes i

  • Rabarber og jordbær skæres i tynde skiver, blandes med 1 spsk hvedemel og flormelis og hældes i dejen og rør forsigtigt

  • Hæld dejen i en randform, der er smurt og drysset med mel

  • Bag kagen på midterste rille i ca. 30 min. ved 175 grader (tjek med en kødnål eller lign - dejen må ikke hænge ved)

  • Køl lidt i formen og vend derefter forsigtigt ud på en rist

Ved servering kan du evt. drysse med lidt flormelis og pynte med jordbær, hvis du er fancy - kagen smager fint uden!

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Der står mælk 2 gange ? vil du forklare?

Katrine sagde ...

Den ene 'mælk' skulle være 'mel'. Det er nu rettet i opskriften
/Katrine :-)