torsdag den 6. marts 2014

Om at holde fri på slottet (anmeldelse af ophold på Store Restrup Herregård)

Den forgangne weekend havde jakkesættet og jeg 24 timer uden børn, og selvom vi havde lyst, modstod vi fristelsen til bare at sove et døgn. I stedet købte vi en spotdeal med overnatning og 5 retters gourmetmiddag hos danske slotshoteller. Vi valgte en overnatning på Vrå Slot, men pga. problemer med varmen i Vrå, blev vi ombooket til Store Restrup, hvilket også var fint - vi ville sådan set bare væk fra ungerne i 24 timer, og nu var barnepigerne booket.

Jakkesættet er opvokset i nærheden af Store Restrup og havde i sin barndom været til børnefødselsdag der, da det var en højskole, så for ham var det et sjovt gensyn. Vi ankom midt på eftermiddagen og måtte lede lidt efter en parkeringsplads, fordi der var begravelse med "over 100 deltagere!" som en medarbejder fortalte os med store øjne, og fred være med det.

Vores værelse var fint - om end meget blomstret, men det er vel slotsstilen?


Hvad værelset havde i blomster, manglede det i teknologi. I velkomstmappen stod der godt nok, at der var wifi, men at dækningen var bedst omkring receptionen, og vi boede så langt væk fra receptionen, som man næsten kunne. Og ja man kan selvfølgelig godt diskutere, om man på romantisk weekend har brug for wifi, men har man ikke altid det? Vi ville egentlig have slappet af med en film på Netflix, men det droppede vi så. For et hotel, der også reklamerer med konference- og mødefaciliteter, burde man nok overveje at udbygge wifi'en en lillebitte smule.

Vores 5 retters gourmetmiddag indtog vi i et fint lokale, hvor der var fuld gas på kandelabrene. Middagen var lidt skuffende, og ordet 'gourmet' var i hvert fald anvendt i ordets bredeste betydning. Vores to første retter var røget laks og seranoskinke. Retterne var fine at se på, men det var i bund og grund skiveskåret pålæg anrettet fint:


Ret nr. 3 var dyrekølle, og nok aftenens bedste (også selvom man havde været vel nærig med saucen - hvorfor er restauranter altid så nærige med den saucen?!). Herefter fik alle andre en osteanretning, men da vi (og især jakkesættet) ikke er de store ostespisere blev det i stedet til en passionsfrugtsorbet, og den var lige i skabet. Slutteligt fik vi chokoladekage med Gin og Tonic sorbet. Hver for sig ok, men sammen virkede det en smule sært.

Der var hele aftenen kun én tjener, som også havde arbejdet under begravelsen, og han var nok en smule træt. Vi måtte vente lang tid på drikkevarer, og jakkesættets nr. 2 cola venter vi stadigvæk på. Han var dog forholdsvis charmerende, så man tilgav ham glemsomheden.

Middagen var altså so so, men til gengæld fik jeg ENDELIG lejlighed til at lufte mine pailletter:


Efter middagen var vi godt forspiste, og da Netflix jo ligesom var et no go, valgte vi at se 'The Act of Killing' på DR K, som er en helt fantastisk dokumentar, men absolut ikke jordens mest romantiske film, men så fik vi set den, og derfor kunne jeg efterfølgende også sige, at det var drønærgeligt, at den ikke vandt en Oscar.

Inden vi drog tilbage til vores unger søndag, som vi faktisk var begyndt at savne, skulle vi have vores "Adelig morgenmadsbuffet". Nu ved jeg ikke, hvad adelen rent faktisk spiser til morgenmad, men på St. Restrup var det halvfabrika og kolde æg. Nøøøj hvor var morgenmaden en skuffelse. Det hele var simpelthen så kedeligt, og samtidig mangelfuldt, idet der var en enkelt person, der skulle tage ud, fylde op, passe reception og besvare telefon.

Og med den oplevelse tjekkede vi ud fra slottet.

Som man jo nok kan læse mellem linjerne (eller på linjerne), så var vi sgu lidt skuffede. Udover morgenmaden, så var der ikke noget, der var decideret dårligt eller ikke til at holde ud. Det var bare meget langt fra den luksuriøse oplevelse, vi havde håbet på. Men 24 timer uden børn er stadigvæk 24 timer uden børn!

Ingen kommentarer: