mandag den 11. august 2014

Om skolestart

Er nu sådan helt officielt mor til en elev i den danske folkeskole - og jeg er bestemt ikke den eneste, hvis jeg skal tro mit facebook feed i dag, så det burde måske ikke være noget særligt, men iiihhh hvor har det dog været en stor dag for både hende og jeg.

Hun begyndte i SFO den 1. august, som i sig selv var en lille generalprøve på dagen i dag med nye omgivelser, nye regler, store børn, madkasser i køleskab og en masse usikker grund. Afleverede en lille børnehavepige, der klyngede sig til sin mor og hentede en rank 6-årig, der havde leget med dem fra 1. klasse og i øvrigt glædede sig til at hun kunne komme igen.

I dag var det så den store dag, og hun var klar, som i virkelig meget klokken 6.30 klar. Skoletasken var pakket, blyanterne spidset, farveblyanterne lagt i regnbueorden (okay det var OCD-mor) og dagens kjole nøje udvalgt sammen med selvsamme OCD-mor, der lige i dag gerne ville påvirke den lille fashionista væk fra t-shirts med One Direction.

Åh hvor var hun spændt på dagen i dag
Så blev det endelig tid, og selvom vi havde været der før, var det altså vældig stort, da hun med hver af os i sin hånd gik ind på skolen med sin splinternye LEGO Friends skoletaske (tænker i øvrigt, at 95% af LEGOs overskud må komme fra skoletasker og penalhuse).

Dagen begyndte i den gamle gymnastiksal, der lugtede som gamle gymnastiksale altid har gjort, og ungerne sad sammen nervøse og spændte, mens vi voksne vimsede omkring dem med mobiltelefoner og telelinser, og nok ikke gjorde dem mindre nervøse. Vores 6-årige begyndte i hvert fald at se mere og mere spændt ud og begyndte at række ud efter sin mors hånd.

Nu må mor egentlig gerne aflevere klør fem, man kan holde godt fast i

Og så gik vi ned i klasserne, hvor vi fortsatte med at vimse omkring ungerne, og selvom det gjorde ondt helt inde i livmoderen, da hun greb mig i hånden og bønfaldt mig om at blive lidt længere, da hendes garvede lærer cuttede navlestrengen og sendte os forældre tilbage i hverdagen, så var det jo det, der skulle til, og derefter så hun sig ikke tilbage, og da jeg hentede hende igen kl. 15, havde det selvfølgelig været den bedste skoledag.

Aldrig får en lærer mere opmærksomhed, som den første dag i 0. klasse

Da vi kørte hjem, begyndte hun at snakke om, hvad der skulle til af skole, hvis nu hun skulle være læge…! Magter det ikke helt

August 2014

August 2008

Hvad skete der lige med tiden...?

(Og så ikke et ord om skolereform - det er der vældig mange andre, der skriver om)

Ingen kommentarer: