tirsdag den 20. januar 2015

Om at rydde op

Januar og 2015 er begyndt godt. Det er som om, at vi begge (altså os to voksne) har fået lidt ekstra benzin på bilen og har fået gjort nogle af de ting, der er blevet udskudt og udskudt. Det hjælper selvfølgelig også lidt, at januar har ledige weekender.

Første skridt var at lave et rigtigt værelse til lillebror, og givet hans store begejstring, var det ikke en dag for tidligt. Hans "nye" værelse efterlod os så med en hulens masse L-O-R-T, som vi så skulle tage stilling til - især i afdelingen for beklædning.

Jeg fik ryddet benhårdt op i mit tøj og har nu tre fyldte sække til genbrug og en sæk med permanent plettet og hullet tøj til lossepladsen. So far so good. Det er skønt at åbne skabet og se tøjet organiseret og overskueligt og for hængetøjets vedkommende organiseret i farver (lidt OCD har man vel altid). Og bare rolig, der er mere. Der er nemlig også bunker af vasketøj på matriklen.Herefter gik jeg i gang med de mange sorte sække med især den førstefødtes tøj. Vi har været nogenlunde ok til at få skippet lillebrors tøj videre til familie og naboer, men storesøsters garderobe har i høj grad ligget uberørt gennem årene.

Og hun har eddermaneme haft meget tøj, skulle jeg hilse og sige. Meget og relativt dyrt. Og havde jeg tiden og lysten, kunne en del af det helt sikkert sælges, men det gør vi så ikke. I stedet har vi fundet et sted, hvor kvinder og børn ikke har ret meget, og som i den grad kan bruge ungernes aflagte. Og det føles godt at få ryddet op og samtidig hjælpe andre. 5 sække blev det til


MEN for der er et men. Hvor får jeg dog også en stor klump i halsen over mine små myr, der er blevet store. Sad med det ene stykke tøj efter det andet og huskede, hvordan Ida sad ved min mor og savlede, eller hvordan Oscar var ved at sprænge sine natdragter (og alt andet tøj) med sine lårbasser.

Har lavet en kasse med det allermest hellige - tøjet de kom hjem i. Den hæklede hue og cardigan til Ida, superbaby-natdragten til Oscar osv. Så kan jeg indimellem gå hen og drømme lidt om mine små hjælpeløse poder, der hverken kunne svare igen eller kravle op mærkelige steder


Og nej alt det her betyder ikke, at en 3'er definitivt er udelukket. Og nej foregående sætning betyder ikke, at vi gerne vil have en 3'er. Den bold er stadigvæk meget, meget langt oppe i luften. Men skulle der blive brug for babytøj igen, så skal der shoppes, for der er dæleme ikke meget tilbage på matriklen!

Ingen kommentarer: