søndag den 7. december 2014

Om at være julemand

Indrømmet, det med pakkekalender kan være lidt af en stressfaktor.

Fx er der hele setuppet med 48 gaver, der skal købes og pakkes ind. Nuvel det er noget, man jo i princippet kan betale sig fra, men fordi vi 1) som sædvanlig var sent ude (havde en skal/skal ikke samtale, men fordi ungerne stadigvæk trods alt er i det julemandstroende segment, så var det egentlig ligetil) og 2) synes vi kunne få en del mere for pengene i Bilka, så blev det altså på den hårde måde. Hurra for mænd der lørdag aften kl. 20 starter bilen for at købe en ordentlig gang tingeltangel.

Da vores unger på ingen måde - i hvert fald slet ikke den 2-årige - kan administrere 24 pakker på én gang, så lægger julemanden en pakke frem hver aften. Lyserødt til hende, og lyseblåt til ham. Det har de helt og aldeles styr på begge to. Julemændene derimod glemmer nogle gange at aftale indbyrdes, HVEM der lægger pakkerne frem. Fx begyndte vi dagen i dag med, at ham den lille selv gik ned for at finde sin gave, som julemanden så øhm havde gemt under trappen i en pose med en jakke over. Til stor frustration for den 2-årige, der kastede sig ud i 360 graders meltdown. Heldigvis kan én 2-årig nogenlunde distraheres af sin mors mobiltelefon, mens julemanden fik orden på sagerne!

Den 2-årige har dog også kun begrænset tålmodighed og der er åbenbart kun X antal minutter en lyserød pakke må ligge på bordet, inden papiret skal flås af. Og hvis mor så er på toilettet, så kan der jo kun ske én ting...

Nu er den 6-årige jo så også kun 6 år, så det der med at få en pakke, der er pakket op, er ikke superhot, så julemanden måtte lave en fræk udskiftning i det allersidste minut. Mens den 6-årige var på vej nedad trappen, smed julemanden den oppakkede gave ind under trappen( som så i øvrigt var den til den 24. - men julemanden var presset, fordi hun som sagt ikke havde fundet gaverne aftenen før, og så tager man den øverste...) og råbte genialt "Vent lige lidt" fordi det var, hvad fantasien rakte til.

Måske fordi den 6-årige også var træt, stillede hun ingen spørgsmål og pakkede version 2 af gaven op.

"Øh mor julemanden ved nok ikke, at jeg allerede har det her...?"

...!!

Ingen kommentarer: