tirsdag den 12. maj 2015

Om inkompetente overnaturlige væsener

Mine stakkels børn bliver gang på gang udsat for svigt af de mytiske væsener, der skulle gøre deres barndom lidt ekstra magisk og vidunderlig.

Har før været inde på, at Julemanden fx ikke var knivskarp i sine leveringer om morgenen i december måned, og lad os være ærlige og sige, at påskeharen mere eller mindre har droppet matriklen og nu kun hænger ud hos bedsteforældrene. Kan hænge sammen med, at påske er sådan noget, vi lidt glemmer at fejre/pynte op til, så vi har som regel kun det påskepynt, som ungerne har produceret i dagpleje/skole - som så i det mindste plejer at være enormt gult og fyldt med fjer.

Det sidste års tid har vi så budt velkommen til endnu én af dem der, som kun dukker op, når børn sover: Tandfeen. Tandfeen afleverer ca. 20 kr. for hver mælketand, der gemmes under hovedpuden. Det er aftalen, men tandfeen skuffer  altså lidt.

For det første kniber det altid med kontanterne. Trods at en rokketand ikke bare lige ryger ud fra den ene dag til den anden, har tandfeen aldrig mønter på sig - og 100 kr for en mælketand er lige i overkanten af, hvad der føles som en fair pris. Og mobile pay fungerer ikke helt for en 7-årig

Det andet er, at tandfeen altså ikke er særlig pålidelig. Det er ikke fordi hun som sådan glemmer at komme. Det er nok mere, at hun nogle gange er så træt, at hun skvatter i søvn inden, hun får leveret penge for mælketanden. Nogle gange  har hun akkurat nået at glide en 20'er under hovedpuden, mens den førstefødte misser med øjnene, og andre gange (som i morges) når tandfeen det ikke, hvilket selvfølgelig ikke er heeeelt optimalt. Og så kan man vælge mellem to ting, sandheden eller en fuldstændig utroværdig nødløgn, så derfor er tandfeen nu et ret inkompetent overnaturligt væsen, der enten ikke kunne finde sedlen på hylden ved sengen eller læse beskeden, om at Ida var kommet til at sluge sin mælketand, da hun var til børnefødselsdag. Vi satser dog på at skære det ud i pap i aften, så der er kolde kontanter i morgen tidlig.

Og kære Ida, når du er gammel nok til at læse dette, undskyld! Mor var bare virkelig, virkelig træt!

Ingen kommentarer: