lørdag den 30. juni 2012

Om kål

Om det er et resultat af graviditet eller et resultat af mine ændrede kostvaner, tør jeg ikke sige, men lige pludselig elsker jeg kål! Jep kål...?!

Det skal dog ikke være råt kål - det har 80'ernes og 90'ernes flirt med kinåkål som erstatning for iceberg definitivt ødelagt. Næ nej kålen skal varmes, så det bliver blødt og lidt sødt. Nedenfor er yndlingsopskrifterne - enten til
inspiration eller til advarsel (I risikerer at få det serveret herovre)

Spidskål eller kinåkål snittes og lynsteges på panden med lidt smør, salt og peber (ca. 3-5 minutter) - og så kan man eksperimentere med at tilsætte fx lidt citronsaft eller hyldeblomstsaft.

Blomkål deles i buketter og smides i ovnen i 30 minutter med lidt olivenolie og fx lidt hvidløg og citron.

Bon appetit!





Ingen kommentarer: