søndag den 24. april 2011

Om Pippi Langstrømpe

Pippi Langstrømpe fylder indimellem ganske meget herhjemme. Eksempelvis er det ofte 'Pippi', der ikke vil gå på fortovet, og det er ikke mor, der indimellem skælder 'Pippi' ud. Det er Fru Prusselusken eller alternativt Kling & Klang, hvis overtrædelsen er så grov, at den kræver fængsel (og det gør den mærkværdigvis ofte!).

Fascinationen af Pippi begyndte sidste sommer. I forbindelse med vores sommerferie i Småland, tog vi til Astrid Lindgrens Verden (også kaldet Pippi-Land), og da vi ikke var helt sikre på, at prinsessen var stor nok til at sætte pris på glæderne, købte vi en dvd med Pippi Langstrømpe som et led i en god gang Pippi-propaganda!

Det var absolut ingen grund til bekymring, det var kærlighed ved første blik! Pippi sover med fødderne på puden, laver pandekager med en kost, løfter sin hest og driller alle de voksne... Findes der mon en bedre rollemodel, når man ikke er særlig stor og hele tiden får at vide, at man ikke må en hylende dyt?!

Så frem for at overtale til hende til at se Pippi, måtte vi overtale hende til at se noget andet. Af samme årsag virker vores dvd-drev i den bærbare ikke, da prinsessen selv proppede Pippi-dvd'en ind ovenpå en anden dvd, da der midlertidigt var en (for hende ufrivillig) Pippi-pause

Det var selvfølgelig et kæmpehit for prinsessen at se Pippi og ja i det hele taget alle dem fra Pippi i levende live. Fru Prusselusken der cyklede rundt i parken og ledte efter Pippi, og Kling & Klang der cyklede ind i boghandleren for at undgå Fru Prusselusken.

Vi så andre ting end Pippi den dag, men det er Pippi, prinsessen vender tilbage til, når hun taler om den dag for snart et år siden, og hun taler ofte om den, og om hvornår vi skal besøge Pippi igen, og det skal vi heldigvis snart!

Og mens vi venter, kan man kigge lidt på sidste års forestilling på nettet, og tænke på om Kling & Klang igen kører ind i butikken, og om Pippis far mon igen kommer sejlende i sin båd, og mon man får den kæmpestore is, man er blevet lovet?!

Ingen kommentarer: