Opskriften er kraftigt inspireret af en opskrift på en flerkorns blanding fra "Saltå Kvarn", der her i Sverige er dem, man køber kornprodukter fra
Ingredienser:
- 2 dl 4- eller 5-kornsblandin
- 4 dl vand
- 5 dl ymer/a38
- 50 g. gær
- 2 tsk salt
- 2 spsk olie
- 13-14 dl mel (jeg brugte til denne portion hvedemel, speltmel og usigtet speltmel - havde et par poser, der skulle tømmes)
Sådan gør du:
- Kog korn og vand sammen til det nærmest er en grød (ca. 10 min)
- Bland ymer i kornblandingen, og lad det stå i ca. 10-15 min til det har stuetemperatur
- Udrør gær med en lillebitte sjat vand
- Bland resten af ingredienserne i - som altid mel til sidst
- Ælt, ælt, ælt - her kommer en røremaskine til sin ret
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 30 min)
- Form dejen til boller og lad dem efterhæve (ca. 30 min)
- Pensl bollerne med æg og drys dem evt. med sesam, hvis du er lige som mig og synes, at der burde være sesam på alle hvedebrød
- Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter v. 225 grader til de er gyldne
Jeg fik 16 store boller ud af ovenstående portion, så mon ikke der kan spares en lille smule på madbudgettet i denne måned - også selvom 3 boller blev til lækre burgere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar