Et sikkert sommertegn er, når Årstiderne begynder at putte rabarber i vores kasse, og sørme så om ikke der i sidste kasse var et bundt. Overvejede forskellige ting, men blev enig mig selv om, at eftersom det er søndag, burde en kage være på sin plads
I min nye yndlingskagekogebog "A piece of cake" fra svenske Leila Lindholm fandt jeg nedenstående opskrift på jordbær-rabarberkage. Hendes kogebog er så fantastisk, fordi hun flere steder har en grundopskrift (som fx sukkerbrødskage her), som hun har masser af varianter over. Der er også en æble/marcipan udgave, der venter på mig i den nærmeste fremtid...
Ingredienser:
- 3 æg
- 2 1/2 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g smør
- 1 dl mælk
- 3 1/2 dl hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- saft og skal fra 1 citron
- 2 stilke rabarber
- 1 stor håndfuld jordbær
- 1 spsk mel
- 1/2 dl flormelis
Sådan gør du:
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker sindsygt meget til det er nærmest hvidt og fluffy (elpisker er et must her!)
- Smelt smør og bland mælken deri og bland det i æggene
- Revet citronskal og citronsaft blandes i dejen
- Hvedemel, bagepulver og salt blandes og sigtes i
- Rabarber og jordbær skæres i tynde skiver, blandes med 1 spsk hvedemel og flormelis og hældes i dejen og rør forsigtigt
- Hæld dejen i en randform, der er smurt og drysset med mel
- Bag kagen på midterste rille i ca. 30 min. ved 175 grader (tjek med en kødnål eller lign - dejen må ikke hænge ved)
- Køl lidt i formen og vend derefter forsigtigt ud på en rist
Ved servering kan du evt. drysse med lidt flormelis og pynte med jordbær, hvis du er fancy - kagen smager fint uden!
2 kommentarer:
Der står mælk 2 gange ? vil du forklare?
Den ene 'mælk' skulle være 'mel'. Det er nu rettet i opskriften
/Katrine :-)
Send en kommentar